mp3 indir dur

Arslanbek Sultanbekov - Tizgen

Tizgen
Sanatçı
Albüm
Şarkı
: Tizgen
Boyut
: 2.50 MB
Toplam İndirme
: 91 İndirme
Haftalık İndirme
: 62 İndirme
Tarih
: 18-01-2018
Mp3 indirmek için tıklayın
Kullanıcı Yorumları (Arslanbek Sultanbekov - Tizgen )
  1. Qazaq Balasy

    Noģaı eli, qurylsa eken)

  2. Оралбек Смаилов

    Arslanbek aga laik sizge tizgin mikti bolsin

  3. Alijan Omurzakov

    кыргызтандан салам турк дуйносно аллах колдосун

  4. Kadir Küçük

    Gök tengri bana güç versin.

  5. Лейла Борамбаева

    Яшасын Ногайдын энъ биринши йигити👏👍 Не ерде юрсенъизде,болсанъызда- аман болынъыз -АРСЛАНБЕК☝💗🌹👍👍👍 юрегимизбен сизге суюнемиз💗💗💗🌹👍👍👍

  6. Qaracoqe Ahmed Tegi

    Түрік текті қандастарымызға қазақстаннан өскелең сəлем жодаймын. Сау болайық , бай болайық , мықты болайық , құдыретті ел болайық , ыстық суықта қай-қашанда бір болайық ....

  7. Angara Barbell

    eğer koyup, ayılların tarttırdıargımakka atam menım mındırdıakaşpasın biyleyip bilsen tulpardıberk tut dedı, kolundagı tizgendıalıs yoldun görünmeydı kıyırıargımagım avızlıgın şaynaydıbir de moynun omuravga yıyırıporgıp kargıp zongelermen oynaydızavklandırdı öktemsidim işimdenkörünmegen yeldi kuvıp yönedimtekışkındı karuvsuz kol tizgendenkürsülgende astımda yer silkindıköre kaldım yasın oktay otlardıberk tut balam, kolundagı tizgendıalıp kaşsa biylep bilsen tulpardı.

  8. Özgür Özkılıç

    İşte dinlememiz gereken müzik tam bu

  9. Ануар Акимбек

    Кипчакам всего мира привет!!!

  10. Onur Boz

    YENİDEN DİRİL TÜRK!

  11. Bewitch

    Bazı arkadaşlar rahatsız oluyormuş yaşasın Türk Bodunu

  12. Mahir Başbuğ

    YAŞAŞIN IRKÇI TURAN ÜLKÜM

  13. paranoyak epizot

    0:51 deki Hükümdar kim? adını bilen varsa lütfen yazsın.

  14. Əli Bayramov

    ne mutlu TURKUM diyene

  15. Eren Taştan

    Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur

  16. Editt'o Edit

    *Tengri Türkük Közedzün Yegedzün!! YAŞA EY TURAN!!!*

  17. Oğuzhan Moroğlu

    Orta asyadaki türk dillerini gerçekten çok seviyorum. Türk ulusu var olsun.Ortalıq aziyadakı türk tilleringi çınnan köp süyemin. Türk ulusu bar bolsın.

  18. Metehan Uluocak

    yırdan konuşan yok

  19. Svejie Yabloki

    sözderin berinderşi

  20. AN Umarov

    Hacer öztürk alevilere hadis söylemek hadise hakarettir. Kardeşim sen haklısın ırkına göre ayırt etmek islama aykırı bunu ehli sünnet olan anlar. Kırgızistanlıyım Özbeğim Türkiyede yaşayan Türküde Kürdüde kardeş bilirim ama Türk bana daha yakındır sadece din bagı degil kan bahiyla da. Birde alevi şiya olan türk azeridense Müsülman ehli sünne olan zenci daha iyidir.

  21. Zelim_30 Хан

    красаучеков Асланбек!!!!

  22. all year gamer

    Qırım a selamlar men te tatarman

  23. Atilla SamTurk

    Tum Turk dilinde konusan Turkleri kendime kardas bilyorum. Bir Azeri Turku kibi diyorum bunu. ( Arslanbek Sultanbekov - sen birtanesen)

  24. Gökhan GÜNDOĞDU

    Wow i like this song ❤

  25. Hasan Gürol

    Ne Mutlu Türküm Diyene ulan

  26. soğuk emre

    türk olan

  27. oğuz kağan

    yaşasın turan yaşasın yüce türk ırkı

  28. Semih Kavak

    Usta Arslanbek :)

  29. Elvin Babayev

    Irqci Azerbaycan Turkunden vetenini seven irqci Turk dunyasina salam olsun...

    murat turhan

    çokta sikimizde.

    murat turhan

    kişi kendi kavmini sevmekle suçlanamaz hz. muhammaet şimdi kaybol omurgasız ümmetçiliğini hümanistliğini başka yerde yap sizin yüzünüzden binlerce gencimiz şehit oldu fazla konuşursan küfrü yersin .

    Son Yabgu

    OsmanlıHalifesi Amk Arapçısı Sikktir git Burdan Biz Türküz

    Elvin Alirzali

    Azerbaycandan Bakidan Salam butun turk qanindan olan Turk xalqlarina

    Turanın yolçusu

    İnşallah kutlu bir gün gəlir və bütün türklər ulu Turanın gök rengli bayrağı altında birləşir.YAŞASIN IRQINA SAHİB ÇIXAN QAN QARDAŞLARIM.

  30. İbrahim Mengi

    Irkcıyız ne olacak?

  31. Kalender

    Eğer koyup, ayılların (kenarlarını) tarttırdı (çektirdi).Argımakka (ata) babam benim bindirdi.Akaşpasın (kaçmasın) biyleyip (hakim olmak) bilsen tulpardı (atı)Berk (sağlam) tut dedi, kolundaki dizgin(d)i.Alıs (uzun) Yol(d)un görünmeydi kıyırı (kıyısı)Argımagım avızlıgın (ağızlık) şaynaydı (çiğnerdi).Bir de moynun (boynunu) omuravga yıyırıp (deydirip)Orgıp kargıp (kalkıp) zongelermen (üzengilerle) oynaydı.Zavklandırdı (zevklendirdi) öktemsidim (gururlandım) işimden (içimden)Körünmegen (görünmeyen) yeldi (yeli) kuvıp (kovup) yönedim (yöneldim)Tekışkındı (yoruldu) karuvsuz (güçsüz) kol tizginden.Argımak(t)ı biylep, ıslap (tutup) bilmedim (yapamadım).Kürsülgende (devrildiğimde) astımda (altımda) yer silkindi.Köre kaldım yasın (yassı) oktay (ok gibi) otlar(d)ı. Berk (sağlam) tut balam, kolundaki dizgin(d)i.Alıp kaşsa biylep bilsen tulpardı.

  32. Kağan Zencirkıran

    IRKÇIYIZ NE OLACAK?

  33. Milliyetçi Sosyalist Türkler

    Kıpçaklar Alga!

    Оралбек Смаилов

    Аlga bas turk eli!!!

    xAYEx 07

    Türük bodun, ulug bodun!

    Сергей Петров Молодой

    Milliyetçi Sosyalist Türkler Алаш!

  34. Volkan Belen

    Tengri biz menenne mutlu Türküm diyene

  35. Burak

    “Milleti yapan unsurlardan biri de din olduğuna göre, Türklerin dini üzerinde de durmaya mecburuz. Hiç şüphe yok ki, Türklerin dini müslümanlıktır. Eski dinimiz olan şamanlıktan da bazı unsurlar alarak bir Türk müslümanlığı haline gelen bu din, on yüzyıldan beri bizim milli dinimiz olmuştur. Bununla beraber Türk olmak, için mutlaka müslüman olmaya lüzum yoktur. Çünkü bu günkü Türkler arasında birkaç yüzbin şaman, birkaçyüzbin hıristiyan ve hatta birkaç bin Musevi Türk (Karayımlar)de vardır. Din ayrılığı yüzünden bunları Türklükten çıkarmaya hakkımız yoktur. Zaten, hıristiyan Türkler olan Gagavuzların Türkiye’de yerleşenleri, çoğunlukla müslüman olmuşlardır. Onlar bunu, Türklüğün vazgeçilmez bir şartı saydıkları için yapmışlardır.Öyle görünüyorki bir Türk birliği gerçekleştiği takdirde bütün bu şaman ve hıristiyan Türkler müslüman olacaklardır. Onun için onları şimdiden zorlamaya bir mecburiyet yoktur.Eskiden Türkler arasında bir ayrılık konusunda sünnetlik-şiilik meselesi de artık bahis konusu sayılmaz. Bunların hepsi müslüman Türktür ve müslümanlığı anlayıştaki içtihat farkları, artık Türkler arasında ikilik doğuramaz.” Nihal ATSIZ (18 Ocak 1952)Birbirinize hakaret etmeyi bırakın artık bunun benim Irkıma faydası yok! Bizler beraber olmalıyız, isteyen Müslüman olsun isteyen Ateist hiç farketmez! Onu yargılamak Tanrının işidir senin benim yapacağım iş değil! Lakin benim vatanımı gelip bir ermeni iti yönetemez gelip bir arap yosması yönetemez! Bugün ne kadar dost canlı olduklarına bakmayın onlar yarınlarımızın düşmanıdır! Türk'ün Türk'ten baska dostu kardeşi yoktur!

    OsmanlıHalifesi

    Allahu Akbar !!!

    Bay Jo

    Nihal ATSIZ'ın böyle bir sözü yoktur kaldı ki bu sözü söyleyebilecek olduğunuza inanmanız onu tanımadığınızın göstergesidir en azından bir makalesi veya kitapını okursanız gerçekten nasıl düşündüğünü öğrenebilirsiniz

    Burak

    @Bay Jo Nihal Atsız'ın Türk Ülküsü adlı kitabında yer almaktadır. Kutlu geceler.

  36. Batuhan Keleş

    Irkçıyız ne Olacak ?

  37. Eren Kara

    TENGRI BIZ MENEN ! ISLAM ARAP DINIDIR REDDEDIYORUM !

    Musti Denis

    yanlış kardesim, İslam evrensel bir dindir.Arapcilikla bir alakası yok.Unutma ki hz. Muhammed a.s türkler hakkında hadis var. bir oku ve arastir...seni selamlıyorum, kardesim...

    Suat Aksoy

    Selam Sen manyakmısın, bu nedemek lan. Alpaslanı, ve Bütün Osmanlıyı Ret'etmek manasına gelir. Ben Müslimanım ve Türküm Elhamdűlillah. ☝🤘🆗

  38. Temur

    Irkçılık değil milletini sevme, özünü atasını tarihini sevme. Eğer bunlar Irkçılıksa sonuna kadar ırkçıyım.

    Ferhat DEMİRDAĞ

    ırkcıyız neolacak

    Mestan

    kardşeim milleti olmayan köpeklere göre milliyetçilik,atasını,tarihini sevmek ırkçılıktır.SONUNA KADAR IRKÇIYIZ!!!

    Atilla SamTurk

    Evet garaşim dogru soyliyorsan .

    Atilla SamTurk

    cik siktir burdan, kurd caggali .

    InFeRnoSKill

    Irkcilik degil o Milliyetcilik Irkcilik baska irklari dislayandir ve baska irklari kücük görendir! Irkci degilsin sadece Milliyetcisin

  39. PİRİ REİS

    Irkçılık yapanı Allah sevmez önce Müslümanız Elhamdülillah sonra Türküz ahirette müslanlığımızdan hesap çekileceğiz ırkımızdan değil .Dipnot Müslümanlık evrensel bir dindir araplara mâl edilemez.

    PİRİ REİS

    @Cemal Ozgencer​ Siz benim demek istediğimi anlamadınız.Faşistlik içi boş beyinlerin iftiharıdır.Irkını,milletini sevebilirsin ama diğerlerinden üstün tutamazsın o zaman dünyanın kendileri için yaratıldığını diğerlerinin sadece köle olduğunu savunan yahudilerden ve yahudilere soykırım yapıp saf alman ırkını oluşturmaya çalışan hitlerden farkın kalmaz.Bu ülke hepimizin kayık delinirse hepimiz batarız.Bu ülkede doğmuş olan kürt,türk,laz,çerkez,zaza,arap,ermeni,türk,yahudi,hristiyan,müslüman her kim varsa kapitülasyona sahip değildir.Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur aksini iddia eden yanlızlaşmaya mahkûmdur ve böyleleri toplumu bölmekten ve atalarının yaptıklarıyla övünüm kendisi üzerine hiçbir değer katmadan geçinenlerdir.

    Riza Yilmaz

    +Cesur Ali SOYDAN Ağabey yazdıklarında sonuna kadar haklısın

    OsmanlıHalifesi

    Ben çok mücadele verdim bu yorumlarda kardeşim olmuyor. Allah ıslah etsin dicem de öyle bir kafaları var ki hemen küfür ediyorlar kalpleri mühürlenmis olsa gerek..

    Hasan AKBULAT

    Cesur Ali SOYDAN cahil

  40. Oz Om

    siz neye inanıyorsunuz bilmiyorum ama ben türküm ve araplardan gelen herşey benden uzak olsun mümkünse

    Fatih saygın

    +ozgurmoj Türkler Tarihin en üstün ırkıdır lakin ırkım Dünyada yerini bulamamıştır İslam ırkıma ışık olmuş ve ırkım bu ışığı takip ettikçe yükseldi Hüseyin nihal atsız

    Ömer Kılıç

    +Fatih saygın Nihal Atsız islama karşıydı diyebilirim ve kendisi Deist'ti böyle bir sözü yoktur,olamazda.

    Oz Om

    neye dayanarak diyosun bunu?

    Hasan AKBULAT

    Fatih saygın ahahaha

    Goodness Wins

    Oz Om evet ama o din herkese geldi yani din güzel ahlak o dini biz hakediyoruz ve en iyi biz yaşadık zamanında ama din adı altında Arap kültürünü kabul etmemiz bizim benliğimize karşı soykırım oldu ama ırkçılık yapma Arapları sevmeyebilitsin onlara güvenme ben de zerre güvenmiyorum ama onlara da onların bize davrandıkları gibi davranma yani sırttan vurma

  41. Салих Айдаркулов

    Супер !!!

  42. gokturks empire turkish army

    NE MUTLU TANRIMA Kİ TÜRKÜM EN ASİL KANI TAŞIYORUM

    Багдат Жетписбаев

    Ер салып айылдарын тарттырды.тизгин ауыздыгын шайнайды 100%казахша.домбыра аргымак.бари ортак.неге казахпен бир халык екенин мойындагыларын келмейди...

  43. SleepTightShipOfDrea

    what does Tizgen mean?

    Ferdi Atar

    Tizgen means reins

    aliosman ayyıldız

    my league god vs

  44. arowanakangal1

    Ulan Türklük ile Müslümanlığı birbirine düşman etmeye çalışmayın soysuzlar. Hem Türk'üm hem Müslümanım Allah'a şükürler olsun. Böylesine güzel bir dine ve böylesi güzel bir millete ait olduğum için gurur duyuyorum ve Allah'a şükrediyorum. 

    Alparslan Türkkan

    +arowanakangal1 Ortadoğu'da Suudiarabistan v.b. herhangi bir ARap coğrafyasında yaşadın mı? Ümmetçilik anlayışı Türkiye dışında hiç bir Arap ülkesinde yoktur. Arapların Kitaplarında ne okutulduğunu biliyor musun? Onlar senin gibi düşünmüyorlar. Selamun aleyküm'ün İbranilerden geçtiğini biliyor musun? Şimdi dünya tarihinden haberi olmayan (Arap, İngiliz, İbrani, Sümerler, Babiller, Türkler v.b.) bu milletlerin ve toplumların dünya görüşünü, inançlarını bilmeyen sadece Türkçe okuduğu veya duyduklarını bir kanun ve tartışmasız doğru olarak kabul eden, toplum mühendisliği ve sosyal mühendisliği bilmeyen birisine bunları anlatmak çok zor. Gerçekleri anlamak için İşe Arapların okutturduğu tarih kitaplarına okuyarak başlayabillirsin.

    BD1907

    +arowanakangal1 Senin olmayan allahini sikerim.

    arowanakangal1

    @akocsg Keşke imkan olsa da bunu yüzüme söyleyebilsen... Allah'ın varlığını en kısa yoldan öğretirdim sana!

    OsmanlıHalifesi

    Allahu Akbar

    Asif Rehimov

    Haklısın kardeşim TÜRK üz Müslümanız hepimiz !

  45. yusuf salim

    Arkaşlar biz müslümanlar için türkiükten önce müslümanlık gelir çünkü Allah nezdinde zengin veye fakir olmanın arap veya acem olmanın bir önemi yoktur kendi milletini sevmek güzeldir ama önce dinimiz gelir

  46. Toros Kayabay

    kavram karmaşası yaratmayın lan sentezciler müslümansanız müslümanlığınızı bilin oturun bir tarafınızın üstüne Türklüğü hiç bir dini inanışla bağdaştırmayın o zaman müslüman olmayan Türk Kandaşlarımıza, Atalarımıza ve Türklüğe ihanet ediyorsunuz.

    Sedat Başaran

    Dünyadaki tüm türkler müslüman değil Abdussamed Ayyıldız kardeşim. Eğer ki onlar kadar Türk olsaydın şu kelimeleri kullanmazdın. Müslümanlıkla ırkı birleştiremezsin. İslam dini dünyaya inmeden önce doğmuş ve ölmüş olan atalarına hakaret ediyorsun şu anda resmen. Ve belki onlar öbür dünyada yargılanırken senden daha hayırlı insanlar çıkacak çünkü onların yargılanış kıstasları farklı olacak buna rağmen hala aynı şekilde düşünüp kelime kuracaksan Allah yardımcın olsun şimdiden

    Furkan Taburlu

    Yahudilerin cogu muslumanligi bilmezler bile eger bir yahudi müslüman olduyda türk oldu diye söylerler Müslümanlığın tek kalesi şuan Türkiyedir elhamdülillah devam ettirecegiz inşallah

    Orientem Imperium Romanum

    Türkler islamdan önce de Türktü. Asıl o zaman Türklerdi

    Orientem Imperium Romanum

    Müslüman olmayan Türk olamıyorsa hiç birimiz Türk değiliz, atalarımız türk değilse hiçbiriniz türk değilsiniz

  47. ONUR KARATAS

    TÜRKLER MÜSLÜMAN OLMADAN ONCEDE TÜRK GİBİ YAŞAMIŞ VE VE ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ MÜSLÜMANLIĞI BİZE LAYIK GÖRMÜŞ .... ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN TEKBİRRR ALLAHUEKBER

    OsmanlıHalifesi

    Allahu Akbar

  48. INSANOĞLU

    ulen boyle guzel bir parcaya o kopek resimlerini koymussun ya o dombranin sapi gotune gireee

    INSANOĞLU

    @ozgurmoj ee kufur etmissen eger sende  artik o dombranin gazabina ugradin demektir :)

    Oz Om

    @Ariyan o kadar ağır küfür etmedim rahat ol. hem neden düşüncelerimize hakaret ediyosun kardeşim sana hiç yakışmıyor.

    Alas Koc

    Sen TÜRKÜN simgesine > Bozkurta laf ediyorsan burda işin yok, dilimizi konuşma, Atalarımıza ihanet ediyon etnik döküntüsü OÇ

    murat turhan

    köpek değil o kurt avradını siktiğim kurtla köpeği ayırt edemeyn yarın karısı ile bacısını da ayırt edemez.

    Aykut Turan Özdemir

    Aslında at resimleri olması gerekiyordu çünkü şarkı atı anlatıyor.

  49. göktürk 44

    türk birliğini ilan edelim artık ne bakliyorux 

  50. Bilginiz Olsun

    Dunyada sapitmamis(kizlara deger vermemek,cok tanrili dine inanmak vs.)buna benzer seyler TÜRK lerde yasanmadi.TÜRK ler savasa gittiklerinde devleti karilari yonetirdi.

    Ünal Öztürk

    Karı değil Hanım. :)

    Fatih Ağar

    Hanım değil Hatun veya Katun

  51. Furkan Dal

    Allah demek tanrıya isim takmaktır. TTKTürk Bir Dev

  52. DARUDE SANDSTORM

    2 disslike türk değil beyler türk olsalar bile türklüklerinden şüphe ederim

  53. Burak Yavuz

    Arslanbek ezgileri Türklük kokan bir sen varsın eser vermeye devam et gözünü seveyim

  54. Kutay İmral

    biz nasıl bir milletiz avrupadan anadoluya kadar türkçe öğretmişiz yemek ve külütürümüz aktarmışız ben kürdüm.lazım gakkoşum diyenler kendilerine baktıklarında nasıl bir kültüre sahip olduklarını anlayacaklar ne mutlu türk olana değil ne mutlu türküm diyene türklük bir şereftir her kavim azmış türkler azmamıştır bunun kanıtı her dinde şerefli oluşumuzdur

  55. Kutay İmral

    ne mutlu türk olana değil ne mutlu türküm diyene

  56. sezgin algan

    arslanbek ağzına sağlık burdan sana selam olsun --TÜRK BİR DEV--

  57. Angry Stratocaster

    YAŞA ARSLANBEK SESİNE HAYRAN HAYRANIM SANA:)

  58. Emre Gürbüz

    amq malı

  59. Gök Tengri

    Putçu araplar ve müslolar bir gün Gök Tengri'nin önünde eğilecektir.Katliamcılardan hesabımızı Gök Tengri soracaktır ve sormaktadır.Arap bataklığının halini görün artık kendi kendileri yiyip duruyolar.Gökteki Tengri her zaman yoldaşınız yardımcınız olsun.

    Shikaku Nara

    Gök Tengri ağzını topla lan müslo ne.!! sen hiç kimliğinin arka tarafına bakmadın herhalde.!!! bunu nasıl söylüyosun göktanrı dini de bana göre ilahi dindir. sen nasıl 1000 yıldır hizmet ettigimiz amaca hakaret ediyosun sen nasıl türk evladısın..!!!

    Abdüssamed Ayyıldız

    Soysuz köpek putperest olduğun gibi zır cahilsin dininin hiçbir temeli yok. Neye inandığını bilmiyorsun. ALLAH'tan başka hiçbir İlah yoktur. Türk falan da değilsin zira Türk Müslüman dır.Vesselam

  60. Türkçü Türkiye

    Türk Yoktur TÜRKLER vardır 16 büyük Devler Cumhuriyet vardır unutmayın ki Kuran da Türkler 2 defa dünyaya hakim hükmedecek 1 kez oldu şimdi 1 defa daha olacak Dinsiz köpekler Türklerin önunde egilecek....

  61. Melek Yildiz

    ASİL TÜRK IRKINE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  62. Serhat Bozkurt

    Dinsize ateist denir. Türkçe öğren sonra yorum yap.. Ateist bile olsa sen Türklere hakaret edemezsin.. Gavur diye Türk olmayan ecnebilere denir.. Hadi selametle.

  63. Deli Dolu

    Ne türklüğümü müslümanlığıma değişirim ne müslümanlığımı türklüğümekaldıki ikisi bir kefeye koyulup karşılaştırılamaz!

  64. Kadir Karapinar

    Ben gavur kelimesini, dinsiz olarak biliyorum. Yani musluman olmayana gavur derim

  65. Serhat Bozkurt

    Gavur Türk diye bir kavram yoktur.. Dünyadaki Türk nüfusu sadece Türkiye ile sınırlı değil.. Cahilce yorum yapmayın.. Şaman Türkler İslamiyetten önce vardı... Elhamdürillah Müslümanız ama ne demek gavur türkler ?

  66. Kadir Karapinar

    Allah butun muslumanlari korusun demek, salaklik mi be kardesim ?

  67. Serhat Bozkurt

    salak salak konusmayın

  68. Kadir Karapinar

    helal kardesim, allah cemaati butun muslumanlari korusun. Gavur turkleri korumasin amin :)

    Furkan S

    Gavur türkler seni..

  69. Atakan Uludağ

    Bunlar yeni Ülkücü geçinenler :)

  70. Ferman Başkesen

    TEngri eski türkce tanrı demek ALLAH arapcası hepsi aynı kardesım sakin ol...

  71. mustafa oktay

    mütiş

  72. Ayrıntı Müzik

    saçmalıktı :D

  73. Ayrıntı Müzik

    amin kardeşim

  74. Atakan Uludağ

    Bi de tengri tanrı kelimesine karşı çıkıolar. Aynı hesap Tengri de Tanrı da Allah da yaradan demek yaratıcı demek allaha başka şekilde hitap edemiyosak niye 99 ismi var İngilizler God diyo suçmu Allah dediğmiiz zaman sadece müslümanların tanrısı durumunda oluo tanrı evrensel değilmidir. Her şeyi geçtim sen Allah kelimesinin nereden geldiğini araştır. Kabenin en büyük putunun adından türemiştir... El-ilah

  75. Atakan Uludağ

    Bu müziği 75 milyona dinletin ense tüyleri diken diken olmayan kanı kaynayan yoksa Türk değildir... bu kadar basit...

  76. Ömer CEYLAN

    Tengri ne lan, Allah Türk'ü korusun.

  77. Yaman Turk

    BOZKURTLAR ULUSUN! TANRI TURK'U KORUSUN! TURK BIRLIGINI ELBET KURACAGIZ. araplardan da ATALARIMIZIN İNTİKAMINI ALACAĞIZ!

  78. Ali .Güney

    Bu sadece tek bir şehirde olan katliamdır. Bunun gibi yüzlerce Türk beyiğinde ve Türk şehirlerinde Araplar tarafından islamı yayma kasvesi altında büyük katliamlar gerçekleştirilmiş ve Türkler tarihlerinde ilk defa katliama uğramışlardır.

  79. Ali .Güney

    Buhara Türkleri bu yıllarda dünyadaki çok az milletin yaşadığı vahşeti ve ızdırabı yaşar.. Kuteybe’nin getirip Türk evlerine yerleştirdiği Arap’lar, Türklerin o zamana kadar yaptıkları bütün birikimlerinin üzerine konarlar, Türklerin tarlalarını alır ve Türkleri o tarlalarda çalıştırırlar.. İste Tek din İslam oluncaya kadar savaşın diyen ayet, Arapları Türklerin sırtından geçimlerini sağlayacak ortamı yaratmıştır..

  80. Ali .Güney

    Kuteybe’nin bu zorlamaları karşısında, halkdan bazı direnişçiler çıkar.. Gizlice silahlanırlar..Bu durum karşısında Araplar camiye dahi silahsız gidemez olurlar..Kuteybe baskıları arttırır, kendi aralarında örgütleşen Türkleri yakalattırıp öldürtür.. Bu arada yeni vergi yasaları getirir.. Yerli halk, halifeye senede 200000 dirhem, Horasan valisi Haccac’a da 10000 dirhem vergi ödemeye mecbur bırakılır..

  81. Ali .Güney

    Bunun üzerine Kuteybe her bir Türk başı için askerlerine 100 dirhem vaad eder.. Para hırsı ile gayrete gelen Araplar, şehri istila ederler..Bütün direnen Türkler kılıçtan geçirilerek tam bir katliam yapılır, Araplar Türk kadınlarına tecavüz ederler, beğendikleri kadınları ya cariye olarak kullanmak yada köle pazarında satmak üzere alıkoyarlar.. Erkeklerden de binlerce kişiyi köle olarak satmak üzere beraberlerinde götürürler..

  82. Ali .Güney

    Buhara'nın Tekrar Kuşatılması ve İlk Türk KatliamıKuteybe Merv’de büyük bir hazırlık yapar.. Bu arada Vardana ve Buhara beylikleri arasında çatışmalar vardır.. Müslümanlara karşı mücadele etmek için bu çatışmalar derhal durdurulur ve Vardan Hudat, Kuteybe’ye karşı Türklerin başına geçer.. Kuteybe önce, Numiskent ve Ramitan’a saldırır ve buraları kolayca istila eder.. Demirkapı önlerinde Vardan’la çarpışırlar.. Vardan savaşı kaybeder ve Buhara’ya doğru çekilir..

  83. Ali .Güney

    Bunun üzerine Kuteybe Baykent’e tekrar gelerek nekadar silahlanan Türk varsa hepsini öldürtür.. Kadınları ve çocukları esir alır ve şehri tekrar baştan aşağı yağmalar..

  84. Ali .Güney

    Diğer Beyliklerden Türk Savaşçılar Baykent’in savunmasına yardıma gelirler.. İki ay süren bir savaş olur. Kuteybe tam bir zafer kazanamazsa da, Türkleri haraca bağlayan bir anlaşma yapmaya zorlar.. Şehir yıkımdan kurtulur ama, şehre giren Araplar anlaşmaya rağmen şehrin bir kısmını yağmalarlar ve şehirden ayrılırlarken arkalarında bir de askeri garnizon bırakırlar.. Başlarına gelecekleri anlayan Türkler ayaklanmaya başlarlar ve kendi aralarında silahlanarak karşı bir mücahit birliği kurarlar.

  85. Ali .Güney

    Türk Beyliklerinin toptan işgal edilerek İslamlaştırılması için çok güçlü bir ordu kurmaya başlar.. Merv’de askerleri toplayarak, Allah kendi dininin aziz olmasi için size bu toprakları helal kıldı der.. Sanki, Bakara suresi 193’ü .... “Yalnız Allah dini kalana kadar onlarla savaşın...” yada “8.Enfal /.39’u “din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın!” . ayetlerini savaşçılarına hatırlatarak Arap ordusunu Türklerin üzerine sürer.. Kuteybe ilk olarak Baykent’i kuşatır..

  86. Ali .Güney

    Kuteybe ibni Müslim705 yılında Abdülmelik öldüğünde yerine oğlu Velid geçer.. Ve Türk tarihini önemli şekilde etkileyecek olay, Kuteybe ibni Müslim’in Horasan’a vali atanması olur.. Bu zamana kadar kalıcı bir başarı elde edemeyen Araplar onun zamanında Türk yurtlarında kalıcı başarılar elde etmişlerdir. Türklerin gerçek anlamda kılıç zoru ile Müslümanlaştırılmaya başlamaları Kuteybe zamanında olmuştur..

  87. Ali .Güney

    Said’den sonra, Horasan Valisi Salim bin Ziyad olur. Horasan’da Muaviye’nin oğlu Yezid’e bağlıdır.. Ziyad’da ayni şekilde 680 yılında Türkleri İslamlaştırmak ve şehirlerini talan etmek için saldırır fakat püskürtülerek geri çekilirler.. Bu sefer, kendi orduları Türkler tarafından talan edilerek silahları alınır.. Daha sonra Araplar daha güçlü bir orduyla tekrar saldırır ve Türkleri gene talan ederler.. Bu talandan her Arap 2400 dirhem alır..

  88. Ali .Güney

    Bu anlaşmanın verdiği rahatlıkla Said, zenginliğini öteden beri duyduğu Semerkant’a saldırır.. Semerkant’ı baştan aşağı talan eder ve topladığı binlerce Türk gencini, köle pazarlarında satmak için Horasan’a getirir.. Said daha sonra Kibac Hatun’dan aldığı 80 kadar rehine tarafından bir punduna getirilmiş ve hançerlenerek öldürülmüştü....( Said’i öldürdükten sonra dağa kaçmayı başaran rehinlerin orada açlıktan öldüğü söylenir )

  89. Ali .Güney

    Daha sonra, Muaviye’nin ikinci Horasan Valisi, Halife Osman’ın oğlu Said’de Buhara’ya saldırmaya hazırlanır.. Kendisine diğer Türk Beyliklerinden yardım gelmeyeceğini anlayan Kibac Hatun, Said’le anlaşma yapmak zorunda kalır.. Bu anlaşmaya göre, Kibac Hatun, Said’e diğer Türk Beyliklerine yapacağı saldırılarda önüne çıkmayacağına dair güvence ve bu güvencenin teminatı olarak da Buhara’daki Türk asilzadelerinden rehinler verir.. ( Bu sayı kimi tarihcilere göre 50 kimine göre de 80’ dir... )

  90. Ali .Güney

    Buhara'nın Talan EdilmesiHorasan’ın kendileri tarafından tamamen işgal edilmesinden cesaret alan Araplar, Muaviye’nin ilk Horasan valisi olan, Ubeydullah bin Ziyad 673 yılında bu sefer ilkinden çok daha kalabalık 24000 kişilik bir ordu ile Ceyhun nehrini geçerek Kibac Hatun yönetimindeki Buhara’yı kuşatır. Kibac Hatun diğer Türk beyliklerinden yardım istersede bu yardım kendisine gelmez ve Araplar verdikleri kayıplardan dolayı Buhara’yı işgal edemezlersede tam anlamıyla talan ederler..

  91. Ali .Güney

    Çünkü daha önce Halife Osman zamanında, Muhammed bin Cerir komutasındaki Araplar İslamı yayma bahanesiyle oraları talan etmek için 2700 kişilik bir ordu ile Fergane’ye kadar girdiysede Türkler tarafından yok edilmişlerdi.. Ancak daha sonraları Muaviye tarafından, Ceyhun nehrinin altında kalan Horasan’ın tamamiyla işgal edilmesi ile o bölgede ilk Araplaştırma ve İslamlaştırma girişimleri başlamış oldu..

  92. Ali .Güney

    deri imal ediyor ve pamukdan kağıt üreterek bunları satıyor ve iyi de para kazanıyorlardı.. bu üretimlerinin yanı sıra altın madenleri çalıştırıyorlardı.. özellikle adı zengin şehir manasına gelen, semerkant’ın zenginliğinin o devirde dillere destan olduğu söylenir.Bu zenginlik ötedenberi talancı arapların iştahını kabartıyorduysa da, türklerden çekiniyorlar ve araya sınır olarak koydukları ceyhun nehrini geçmeye pek cesaret edemiyorlardı..

  93. Ali .Güney

    vay arkadaş. 18 yaşında veletler tarihçi olmuş : ))şimdi iyi okuyun.türkler dünyanın gördüğü en kanlı katliamlardan biri ile zorla müslüman yapılmışlardır. türklerin, islamiyete gönüllü geçişleri, islam imajını sarsmamak için uydurulmuş koca bir yalandır. bunu bütün tarihçiler bilir.seyhun ile ceyhun arasındaki tarihi ipek yolu bölgesinin ekonomik önemi büyüktür. Türk beylikleri, bu bölgedeki, buhara, semerkant, talkan, baykent gibi şehirlerde yerleşmiş yaşıyorlardı.

  94. pesimist kan

    kımızı ile uyuşturucuyu karıştırıp içsem bu kadar kafa yapmaz amk

  95. Enamtila

    Biz secmedik islami. Zorbalikla savas ile gectiniz islama. O hidayetle islami duyduktan sonra islama kostuk hikayalerini unutun yalan tarih. Anadoluda, buharada türklere yapilan katliamlara bak, agaclara verilen deger dolaysiyla agaclara asilan türkleri arastir. Islam dini altinda emeviler yapmadiklarini birakmadilar türklere bunu UNUTMAYIN TITREYIN VE KENDINIZE GELIN!

    Abdüssamed Ayyıldız

    Kes soysuz nerenden uydurduğun tarihe dayanarak bunları söylüyorsun ilk Karluk Türkleri tamamen kendi rızalarıyla Müslüman oldular Karahanlı devletini kurdular ayrıca Müslüman lar hiçbir ırka kavme eziyet etmemişlerdir. İslam dininin kuralları bellidir kimse zorla Müslüman edilemez.Vesselam

  96. Hakan Doğançay

    Türk olmak dinle ne ilgis var ya...Evet çoğumuz müslanlığı seçtik ama bunun Türklükle hiç alakası yok...Müslümanlık bizim milletimize en uygun din...ama bedevi vahabi müslümanlık anlayışına karşıyız....

  97. ONUR ORAL

    Tüm Türk Kardeşlerime selam olsun

  98. Vatan Sever

    ben sayıyorum1-öldükten sonra tekrar dirileceğimize inanılıyor yani Ahiret inancı vardı2-Tıpkı islamiyetteki Cihat anlayışı yani İslamiyeti dünyaya yayma gibi orta asya Türklerindede Türklüğü dünyaya yayma gayesi vardı3-İslam ahlakıyla ahlaklanmak yani iyi güzel olan şeyleri benimsemek en basit örnek hırsızlık her iki dindede kötüdür vardı4-İslamiyetteki gibi yılda bir defa Gök tanrıya kuban adak adamak vardı. Bu maddeleri inkar edersen kusura bakmada ben sana Türk gözüyle bakmam

  99. Vatan Sever

    senin gibi Türkün ben taa aq özünüzü bilin lan

Tizgen Şarkı Sözü
Tizgen Şarkısına ait şarkı sözü bulunamadı. Tizgen Şarkısına ait şarkı sözlerini eğer biliyorsanız bizimle paylaşabilirsiniz.


Bizimle iletişime geçmek, telif hakları, şikayet bildirimi, kaldırma isteği. Mp3 Eklemek, şarkı göndermek ve diğer tüm konularda iletişime geçmek için mp3kulisi @ gmail.com maili üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Sitemap