mp3 indir dur

Comerd - De Wayi

De Wayi
Sanatçı
Albüm
Şarkı
: De Wayi
Boyut
: 7.21 MB
Toplam İndirme
: 49 İndirme
Haftalık İndirme
: 36 İndirme
Tarih
: 08-10-2018
Mp3 indirmek için tıklayın
Kullanıcı Yorumları (Comerd - De Wayi )
  1. Tava hênik •

    Dersim ve çaresizlik.😟😡😠

  2. Hasanburak yalınay

    De wayi wayi Keko bavo wayi Bıra xıdır vano Korake mare ame Ma ceké xo berdi Teslim kerdi dayi Vano o surede Téde jiar u diyari Mara herediyayi Waxto ke jiar u diyari hona mara hast bi Cıra amene' mare amene Destmalé sayi De wayi wayi Keko bavo wayi Bıra xıdır vano Sanay xo veri berdi Téde qır kerdi Cendeg u cesedé ma Kerdi vera tiji Saré koé jele Bıné lınguné xode Kerdi rast u duzi Vano pilé désim ke berdi néberdi Peydo vıraşti' mare vıraşti Qısle u qereqoli 'sanay xo ver berdi Téde qırr kerdi Memed aliyé qoli Musayé menkıji Welé bolavanıji Hesené seydiji Mina sewtimalede Çe alé areyiji Jiara paçıkınede Çewres xorte khuresiji Çuxura sewtimalede Çe hesen ağayi Aliyé gaxi Usıvané sewtimalude Çe murté oji Bıra na zalimi ma qırr kerdime Cendegé ma téde, kerdi vera tiji. Bıra xıdır vano, na kelepuré ma werté kırmanciye'de çhıra honde biyo ucuzi Ah vay vay Kardeşim, babam vay Kardeşiniz hıdır diyor ki Körlük geldi bize Silahlarımızı götürüp Teslim edip verdik Diyor ki o zaman Bütün ziyaretler ve diyarlar Bizden küstüler Ziyaretler ve diyarlar bizimle barışıkken Onlardan bize gelirdi Mendil dolusu elmalar Ah vay vay Kardeşim, babam vay Toplayıp önlerine götürdüler Hepsini katlettiler Cesetlerimizi, bedenlerimizi Güneşin alnında serdiler Jele dağı'nın doruklarını Ayaklarının altında Yol-yolak ettiler Diyor ki, dersim büyüklerini götürdüler beri)2 Yaptılar bizim için Kışlalar ve karakollar Toplayıp önlerine götürdüler Hepsini katlettiler Qollar'dan memed ali'yi Menkıjlar'ın musa'sını Balabanlı veli'yi Seydanlı hasan'ı Batası mina köyünden Areli ali hanesini Jiara paçıkıne'den kırk kureşan gencini Yanası çukur mezrasından Hasan ağa ailesini Aliye gax'ı Evi-yanası usıvané köyünden Murté oji hanesini Ah kardeşler, bu zalimler bizi katlettiler Hepimizin bedenlerini-cesetlerini güneşin alnında serdiler Hıdır kardeş diyor, bu kelepirimiz Kırmanciye'de neden bu kadar ucuz olmuş

    horace man

    teşekkür ederim

    Nedim Adiyaman

    Müzik evrenseldir zazaca bilmiyordum Tercümen için çok teşekkür ederim iyiki varsın ve hep var ol

  3. Tolga Er

    müthiş bir eser !!!

  4. Sergen Kilinc

    5 dakikalığına mezopotamyaya gidip geliyorsun ruhu açılıyor insanın

  5. Kaan Akın

    harika....

    demir mesut

    aci tarihimizi anlatiyor insallah anliyorsundur

    Oğuz Bey

    @demir mesut Senin evveliyatını sikerim orospu çocuğu adamın profilde Mustafa Kemal Atatürk'ü gördün diye bölücü damarın mı kabardı piç

    herhangi biri

    @Oğuz Bey normal değil mi? Profilinde Atatürk olan şahıs muhtemelen cahil biri, dersim, seyit rıza, ataturk arasındaki ilişkileri bilmiyor. Bu parçanın da dersim soykırımı için yakılmış bir ağıt oldugunu bilmiyor. Dolayısıyla 'harika' dediği zaman kendisiyle çelismis oluyor, ataturkune ihanet etmiş oluyor.

    herhangi biri

    @Oğuz Bey Hem Atatürkçü olup hem de dersim'e gözyaşı dokemezsiniz. Bunu yaparsanız ya cahilsinizdir bi bok bilmiyorsunuzdur ya da milleti cahil sanıp demagoji yapiyorsunuzudur. Başka bir ihtimal yok.

  6. Gökhan ALTAY

    l ❤ ZAZA

De Wayi Şarkı Sözü
De Wayi Şarkısına ait şarkı sözü bulunamadı. De Wayi Şarkısına ait şarkı sözlerini eğer biliyorsanız bizimle paylaşabilirsiniz.


Bizimle iletişime geçmek, telif hakları, şikayet bildirimi, kaldırma isteği. Mp3 Eklemek, şarkı göndermek ve diğer tüm konularda iletişime geçmek için mp3kulisi @ gmail.com maili üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Sitemap